Willem II heeft gewenste stopper: 'Was meteen geïnteresseerd toen Willem II kwam'

Willem II heeft gewenste stopper: 'Was meteen geïnteresseerd toen Willem II kwam'

Gepubliceerd: donderdag 1 juli 2021 om 18:28do 01-07-2021 om 18:28

Emil Bergström verruilt FC Utrecht definitief op huurbasis voor Willem II. In de Domstad was er voor de Zweed niet genoeg perspectief op een basisplek, terwijl Willem II naarstig op zoek was naar een nieuwe centrale verdediger.

Zowel Utrecht als Willem II maakt donderdagavond melding van het nieuws dat al in de lucht hing. Technisch directeur van Utrecht Jordy Zuidam vertelt waarom de nummer zes van de Eredivisie Bergström heeft laten gaan. "Het perspectief op een vaste basisplek in ons elftal was voor Emil te onzeker", legt hij op de clubsite van Utrecht uit. "Emil is de laatste jaren weinig aan spelen toegekomen, waardoor speeltijd bovenaan zijn wensenlijstje is komen staan. Hierover zijn we met elkaar in gesprek gegaan en hebben we gekeken naar een goede oplossing voor beide partijen. Die hebben we gevonden in de vorm van een verhuur aan Willem II."

Bergström vertelt in gesprek met de Willem II-kanalen meer over zijn keuze voor de Tilburgse club. "Toen ik hoorde dat Willem II me wilde hebben, was ik meteen geïnteresseerd. Het is een club met veel historie. Het totale plaatje was gewoon goed: de manier waarop ze willen gaan spelen met Fred Grim als trainer en hoe ze het weer goed willen doen na een minder jaar. Daar wil ik onderdeel van zijn."

Technisch directeur Joris Mathijsen is uiteraard ook blij met de komst van Bergström. "Het aantrekken van centrale verdedigers heeft voor ons hoge prioriteit", vertelt hij. "Emil is met zijn 28 jaar en internationale carrière de ervaren verdediger waarnaar we onder andere op zoek waren. Zijn leiderschapskwaliteiten en winnaarsmentaliteit zijn naast zijn fysiek sterke spel zeer positieve eigenschappen van Emil."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws