België in spanning voor clash met Italië: update over De Bruyne en Hazard

België in spanning voor clash met Italië: update over De Bruyne en Hazard

Gepubliceerd: donderdag 1 juli 2021 om 21:25do 01-07-2021 om 21:25

Voor Kevin De Bruyne en Eden Hazard wordt de clash met Italië in de kwartfinale van het EK een race tegen de klok. Volgens bondscoach Roberto Martínez wordt pas kort voor de aftrap besloten of de sterspelers van de Rode Duivels in actie kunnen komen.

Zowel De Bruyne als Hazard liep in het duel met Portugal een blessure op. "Zoals jullie weten hebben Kevin en Eden vanochtend niet getraind, maar er zullen nog vierentwintig uur passeren die positief zijn voor hun herstel", zegt Martínez op een persconferentie, geciteerd door Het Nieuwsblad. "Op dit moment vechten we tegen de tijd, we nemen de beslissing over Kevin en Eden pas in de laatste minuut. Op dit moment is het onmogelijk te zeggen of ze fit gaan geraken."

De Spanjaard is iets positiever over de spelmaker van Manchester City dan over de dribbelaar van Real Madrid. "Het wordt misschien moeilijk voor Eden om hem morgen al fit te krijgen. Met Kevin is het anders. We zullen zien hoe het is met zijn balgevoel. Het zal moeilijk zijn om ze volledig fit te krijgen." Martínez benadrukt dat hij niet probeert om de Italianen zand in de ogen te strooien. "We proberen de spelers fit te krijgen, dat heeft niets met spelletjes of met arrogantie te maken."

Het Nieuwsblad vermoedt dat Martínez geen risico wil nemen met de hamstringblessure van Hazard met het oog op een eventuele halve finale tegen Zwitserland of Spanje. De enkel van De Bruyne zou ingetapet kunnen worden, waardoor hij de aftrap lijkt te kunnen halen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wie bereikt de halve finale: België of Italië?

België
40%
Italië
60%
(1499 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws