Luis Enrique steunt blunderende Spaanse keeper: 'Rafael Nadal heeft gelijk'

Luis Enrique steunt blunderende Spaanse keeper: 'Rafael Nadal heeft gelijk'

01-07-2021 21:53
34

Spanje begon moeizaam aan de groepsfase van het EK en kwam in de achtste finale tegen Kroatië met de schrik vrij, maar bondscoach Luis Enrique is vol vertrouwen. Hij vindt La Roja in uitstekende vorm verkeren.

De Spanjaarden nemen het vrijdag in de kwartfinale op tegen Zwitserland, dat verrassend wereldkampioen Frankrijk naar huis stuurde. "Ik heb op dit EK nog geen beter team gezien dan Spanje", zegt Enrique op een persconferentie, in aanloop naar de wedstrijd in Sint-Petersburg.

"Ook in defensief opzicht zijn we bij dit toernooi een van de beste ploegen", gaat de Spaanse keuzeheer verder. "Ik ben echt heel blij met de manier waarop we tot dusver hebben gespeeld. Ik heb vertrouwen in al mijn spelers."

Spanje en Zwitserland zijn geen onbekenden van elkaar. De landen namen het in het najaar van 2020 al twee keer tegen elkaar op in de Nations League. Toen won Spanje thuis met 1-0 en werd het uit 1-1. "Zwitserland beschikt niet over heel veel internationaal bekende spelers, maar als collectief behoren ze tot de beste teams op dit EK door hun manier van drukzetten en aanvallen. Wij speelden in beide duels erg goed, zeker thuis waren we superieur, maar toch het was lastig." 

Luis Enrique nam het tot slot op voor Unai Simon, die met een blunder aan de basis stond van de openingstreffer van Kroatië. De doelman herpakte zich later in het duel. "Je hoeft jezelf niet tot martelaar te maken", stelt de bondscoach. "Rafael Nadal zei eens dat je het geheugen van een vis moet hebben en hij heeft gelijk. Als je een bal verliest, heeft het geen zin om aan die bal te denken, je moet voor de volgende gaan. Dat is wat Unai uitstekend deed."