'FC Barcelona legt Messi-hoop deels in handen van Javier Tebas'

'FC Barcelona legt Messi-hoop deels in handen van Javier Tebas'

02-07-2021 07:38
79

FC Barcelona spreekt vrijdag over de toekomst van Lionel Messi. De Argentijn is transfervrij, maar is wel dicht bij het ondertekenen van een nieuw contract. Een akkoord daarover is er echter nog niet.

De top van Barcelona komt vrijdag samen met La Liga-voorzitter Javier Tebas om over de toekomst van Messi te praten, meldt SPORT. De club zoekt een oplossing voor het salarisprobleem dat Barcelona heeft. Door de financiële beperkingen kan de club niet alles uit de kast trekken om Messi te binden.

Of Messi verlengt bij Barcelona, is deels afhankelijk van het gesprek tussen voorzitter Joan Laporta van Barcelona en Tebas. Hij heeft hier een stem in. Daarnaast heeft ook LaLiga veel belang bij het aanblijven van Messi. Mocht Tebas zich soepel opstellen en Barcelona aanknopingspunten geven, moet de club wel nog andere plooien gladstrijken, maar dat is het probleem niet.

Voor Messi ligt een fonkelnieuw contract voor twee jaar klaar. Als hij die uitgediend heeft, kan hij naar de Major League Soccer. Daarnaast blijft Messi als ambassadeur verbonden aan Barcelona.