Wormuth: 'AZ en Feyenoord is een sportief volgende stap, FC Twente een financiële'

Wormuth: 'AZ en Feyenoord is een sportief volgende stap, FC Twente een financiële'

02-07-2021 10:16
132

Ook Heracles Almelo-trainer Frank Wormuth baalt van het vertrek van Robin Pröpper. De aanvoerder liep na vijf seizoenen uit zijn contract en heeft donderdag definitief gekozen voor een pikante transfer naar streekrivaal FC Twente.

Pröpper liet donderdag weten dat er 'twee of drie' clubs met concrete interesse waren en dat FC Twente aan het langste eind heeft getrokken. "Ik ben niet boos op hem, we weten tenslotte allemaal waarom hij deze keus maakt. Het is niet vanwege het voetbal of het sportieve deel, ik vermoed dat het een geldverhaal is", reageert Wormuth in gesprek met TC/Tubantia.

De Duitse trainer wijst naar spelers als Brandley Kuwas, Alexander Merkel en Mohammed Osman, die Heracles in de voorbije jaren al verruilden voor een lucratiever avontuur. Volgens Wormuth had ook Pröpper duidelijke redenen om Heracles te verlaten. "Een speler moet het in tien tot twaalf jaar verdienen. AZ en Feyenoord is een sportief volgende stap, FC Twente is een financiële stap, daar hoeven we niet moeilijk over te doen toch?"

Desondanks gunt Wormuth zijn vertrokken aanvoerder het beste. "Ik ben iemand die dingen snel accepteert en naar oplossingen kijkt. Daar zijn we druk mee bezig, dat is een normaal proces. Robin was er de afgelopen weken al niet bij en we wisten dat de kans groot was dat hij zou gaan. Ik wens hem heel veel geluk."