PEC komt oude bekende tegen in oefenpot: 'Alle opties open, ook terugkeer bij PEC'

PEC komt oude bekende tegen in oefenpot: 'Alle opties open, ook terugkeer bij PEC'

02-07-2021 12:48
16

PEC Zwolle oefende woensdag tegen het O23-elftal van Borussia Dortmund en kwam een oude bekende tegen. Immanuel Pherai droeg weer het geel-zwart van BVB: de Amsterdamse vleugelaanvaller sluit echter niet uit dat hij zich binnenkort weer bij de tegenstander voegt.

Pherai verruilde AZ in 2017 voor de jeugdopleiding van Borussia Dortmund. Hij zat aan het einde van het seizoen 2019/2020 al een paar keer bij de wedstrijdselectie van de hoofdmacht, maar van een debuut is het nog niet gekomen. De buitenspeler hoopt komend seizoen opnieuw aan te sluiten bij de A-selectie. "Eerst maar afwachten wat de nieuwe trainer (Marco Rose, red.) in gedachten heeft", wordt hij geciteerd door de Stentor.

Het is echter ook goed mogelijk dat Pherai ook volgend seizoen uitkomt voor PEC Zwolle, dat hem vorig jaar al van Dortmund huurde. "Ik houd sowieso alle opties open, ook een eventuele terugkeer bij PEC Zwolle", klinkt het. "Ook is er natuurlijk nog de mogelijkheid tot een verkoop."

Pherai is zijn laatste contractjaar in Dortmund ingegaan. Vorig seizoen was hij in 27 Eredivisie-wedstrijden goed voor twee goals en drie assists.