FC Groningen verheugd over deal met RKC: 'Speler met veel mogelijkheden'

FC Groningen verheugd over deal met RKC: 'Speler met veel mogelijkheden'

Gepubliceerd: vrijdag 2 juli 2021 om 17:04vr 02-07-2021 om 17:04

Laatste update: vrijdag 2 juli 2021 om 17:10vr 02-07-2021 om 17:10

FC Groningen heeft zich versterkt met Cyril Ngonge. De Belgische jeugdinternational komt over van RKC Waalwijk en tekent in Groningen een contract tot medio 2025. 

Ngonge werd donderdag samen met zijn zaakwaarnemer al gespot bij het stadion van Groningen, zoals VoetbalPrimeur meldde. De 21-jarige aanvaller moet de opvolger worden van Alessio Da Cruz, die bij de clubleiding van Groningen heeft aangegeven terug te willen naar Italië, waar hij nog een contract heeft bij Parma. Ngonge lag nog twee jaar vast bij RKC. Hoeveel de Trots van het Noorden voor hem moet betalen, is niet duidelijk.

"Hij is een linksbenige aanvaller met veel snelheid en een goede passeerbeweging", reageert technisch directeur Mark Jan Fledderus op de clubsite. "Cyril maakt graag een actie en zoekt veelvuldig zijn directe tegenstander op, daarnaast heeft hij laten zien ook doelpunten te kunnen maken. Met Ngonge voegen we een speler met specifieke kwaliteiten toe aan onze selectie die ons aanvallend extra opties geeft. Cyril is Belgisch jeugdinternational en een speler met veel mogelijkheden om verder te groeien. Het is mooi dat hij deze groeikansen bij FC Groningen ziet en bij ons de volgende stap in zijn loopbaan wil zetten."

RKC nam de Belgische jeugdinternational in 2020 over van Club Brugge. In twintig Eredivisie-wedstrijden kwam de aanvaller tot vijf doelpunten. Ngonge kwam daarvoor op huurbasis uit voor Jong PSV.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws