Vertonghen houdt complimenten op zak: 'Daarvoor hebben ze me te veel geïrriteerd'

Vertonghen houdt complimenten op zak: 'Daarvoor hebben ze me te veel geïrriteerd'

Gepubliceerd: zaterdag 3 juli 2021 om 07:05za 03-07-2021 om 07:05

De uitschakeling in de kwartfinale van het EK komt hard aan bij Jan Vertonghen. De gouden generatie van België laat opnieuw de kans op een prijs liggen, beseft de 34-jarige verdediger na de 2-1 nederlaag tegen Italië.

"Dit doet pijn. Het is een grote teleurstelling", zegt Vertonghen tegen Sporza. "Net als de vorige toernooien ga ik hierop terugkijken als een gemiste kans. Ook nu kan je kijken en analyseren waar het is foutgelopen." De aanvoerder en recordinternational van de Rode Duivels vertolkte een ongelukkige hoofdrol bij de openingstreffer van Italië. "Op dat moment hadden we de bal een keer. We probeerden die in de ploeg te houden, maar dat was dus een verkeerde keuze. Je eigen zestien meter is niet de beste ruimte om dat te doen. Ik had die bal weg moeten schieten."

Vertonghen was niet al te blij met het gedrag van de Italianen in München. "Italië heeft een goede ploeg. Dat lees je af uit te statistieken, maar ik wil ze ook niet te veel complimenten geven. Daarvoor hebben ze me te veel geïrriteerd", zucht de oud-Ajacied. "Dat zijn excuses, ik weet het, want het zijn vooral die tegengoals waar we naar moeten kijken. Onze eigen schuld."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws