Contractnieuws uit Alkmaar: AZ legt assistenten een seizoen langer vast

Contractnieuws uit Alkmaar: AZ legt assistenten een seizoen langer vast

03-07-2021 11:22 Laatste update: 11:51
15

AZ-trainer Pascal Jansen krijgt ook aankomend seizoen ondersteuning van assistenten Robert Franssen en Kenneth Goudmijn. De twee assistent-trainers van de Alkmaarders zetten zaterdagochtend hun handtekening onder een nieuwe verbintenis.

Dat maakt AZ bekend via de officiële kanalen van de club. Franssen en Goudmijn werden het afgelopen seizoen aangesteld toen Jansen het stokje als hoofdtrainer overnam van de ontslagen Arne Slot. Goudmijn en Franssen waren daarvoor al langer in dienst van AZ als jeugdtrainer.

Beide assistenten zijn erg verheugd met de nieuwe verbintenis. "Ik kom uit de omgeving en ben een AZ'er in hart en nieren, dus dan ben je trots als je hier mag werken", aldus Goudmijn. "De samenwerking is in de eerste maanden hartstikke goed geweest en ik verwacht dat we dat op dezelfde manier voortzetten. We hebben daarin ook al wat mooie resultaten geboekt, maar het is nu zaak dat we dat gaan uitbreiden", vult Franssen hem aan.

Ook directeur voetbalzaken Max Huiberts is blij met het langer aanblijven van de twee assistenten. "Zij kennen onze manier van werken en hebben al een click van de meeste spelers. In het afgelopen halfjaar hebben zij bovendien laten zien een goede aanvulling te zijn op de hoofdtrainer. Pascal heeft dat ook bij ons aangegeven, dus het was vrij snel duidelijk dat wij deze twee trainers wilden verlengen."