Magallán en Danilo hebben basisplaats bij eerste Ajax-wedstrijd van het seizoen

Magallán en Danilo hebben basisplaats bij eerste Ajax-wedstrijd van het seizoen

03-07-2021 13:08 Laatste update: 13:24
80

Ajax speelt zaterdagmiddag zijn eerste oefenduel in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Trainer Erik ten Hag heeft een basisplek voor nieuwkomer Remko Pasveer ingeruimd, maar doet in de eerste wedstrijd van de Amsterdammers vooral een beroep op jeugdspelers.

Ten Hag heeft centraal in de verdediging een plaatsje voor de teruggekeerde Lisandro Magallán. De Argentijnse stopper werd met veel verwachtingen naar Amsterdam gehaald, maar kon deze tot op heden niet waarmaken. Na een verhuurperiode bij Crotone is de verdediger terug in Amsterdam. In de punt van de aanval start zaterdagmiddag Danilo Pereira. De Braziliaanse aanvaller speelde vorig seizoen op huurbasis bij FC Twente en wil het aankomende seizoen eerste spits worden bij Ajax.

De Amsterdammers trappen het seizoen zaterdagmiddag officieel af met een oefenduel tegen de Koninklijke HFC. Dinsdag 6 juli speelt de selectie van trainer Erik ten Hag een vriendschappelijke wedstrijd tegen Quick'20. Volgende week zaterdag is het Duitse SC Paderon 07 de tegenstander. Op 16 juli oefent Ajax vervolgens tegen RSC Anderlecht en op 24 juli is Bayern München de tegenstander in een vriendschappelijk duel.

Opstelling Ajax: Pasveer; Mazraoui, Llansana, Magallán, Baas; Fitz-Jim, Neres, Taylor; Ünüvar, Danilo, Labyad.