Van Gaal verrast met bezoek aan KNVB-complex: 'Dat heb ik zelfs nooit bereikt'

Van Gaal verrast met bezoek aan KNVB-complex: 'Dat heb ik zelfs nooit bereikt'

03-07-2021 13:20
40

Louis van Gaal was zaterdagmiddag de verrassende aanwezige op het KNVB-complex in Zeist. De voormalig bondscoach van het Nederlands Elftal reikte prijzen uit aan Sarina Wiegman en Vivianne Miedema, op de uitzwaaitraining voordat zij naar de Olympische Spelen in Tokio vertrekken. Van Gaal zweeg echter over de open vacature van bondscoach, schrijft het Algemeen Dagblad.

De ervaren oefenmeester reikte de FIFA-prijzen voor de beste vrouwelijke coach en de beste speelster van 2020 uit aan respectievelijk Wiegman en Miedema. "De beste coach van de wereld: dat heb ik zelfs nog nooit bereikt", grapte Van Gaal tegen Wiegman.

De voormalig bondscoach zweeg dus tegenover de aanwezige media over een eventuele derde termijn als bondscoach van het Nederlands elftal. Andries Jonker, voormalig assistent van Van Gaal, pleitte eerder in de YouTube-talkshow van Voetbal International voor de rentree van Van Gaal als bondscoach.

"Voor mij is één en één twee", stelt Jonker in de talkshow. "Je moet bij de KNVB iemand hebben die af en toe roept. Iemand die zegt, ik denk dat we die kant op moeten met het Nederlands elftal. Dan blijft er maar één over", doelt de trainer van Telstar op Van Gaal.