Van Gaal sneert naar Oranje: 'Een veredeld stelletje sterren kunnen het niet'

Van Gaal sneert naar Oranje: 'Een veredeld stelletje sterren kunnen het niet'

03-07-2021 13:58 Laatste update: 14:12
126

Louis van Gaal was zaterdagmiddag de verrassende aanwezige op het KNVB-complex in Zeist. Hij bezocht de Oranje Leeuwinnen op de uitzwaaitraining voordat zij naar de Olympische Spelen in Tokio vertrekken. Tijdens een speech voor de Oranjevrouwen deelde Van Gaal een gevoelige sneer uit in de richting de Oranje-mannen.

"Kijk nu eens naar het Europees Kampioenschap heren", steekt de voormalig bondscoach van wal. "Dan zie je dat een veredeld stelletje sterren het niet kunnen. En ik heb altijd onder Sarina (Wiegman red.) gezien, dat er een team stond die voor elkaar door het vuur gaat.", sneert Van Gaal richting de mannen van Oranje.

"Dus zorg ervoor dat je als team, met jullie coach, naar de Olympische Spelen gaan om daar goud te halen", sluit de voormalig oefenmeester zijn boodschap aan de Oranjeleeuwinnen af. Van Gaal wordt gezien als één van de favoriete kandidaten om Frank de Boer op te volgen als bondscoach van het Nederlands elftal. Op het KNVB-complex zweeg Van Gaal echter tegenover de aanwezige media over een eventuele derde termijn als bondscoach van Oranje.