Feyenoord legt in negen furieuze minuten basis voor solide oefenzege

03-07-2021 15:15 Laatste update: 15:25
82

Feyenoord heeft zijn tweede oefenwedstrijd van de zomer winnend afgesloten. Na de 1-1 tegen AA Gent werd er op Varkenoord met 3-1 gewonnen van het Griekse AEK Athene: een vroege achterstand werd nog voor rust met overtuiging omgebogen door de ploeg van Arne Slot.

In vergelijking met de wedstrijd tegen AA Gent waren nieuwkomer Marcus Holmgren Pedersen, Mark Diemers en Naoufal Bannis nieuw in de basisopstelling, ten koste van Denzel Hall, Wouter Burger en Franco Antonucci. Bannis had al vroeg in de wedstrijd succes, maar zijn treffer werd afgekeurd. Na een kwartier spelen was het aan de overzijde wel raak. Feyenoord raakte de bal kwijt en oude AZ-bekende Muamer Tankovic zorgde voor de 0-1.

Feyenoord rechtte echter de rug en wist tussen minuut 29 en 38 zelfs drie keer tot scoren te komen. Alle treffers kwamen op naam van het aanvalstrio. Bryan Linssen passeerde Panagiotis Tsintotas met een fraaie lob, Luis Sinisterra bereidde de 2-1 van Bannis voor en diezelfde Sinisterra verzorgde, na voorbereidend werk van Linssen, de derde Feyenoord-goal.

De tweede helft begon spectaculair met kansen voor Bannis en voor Karim Ansarifard aan de overzijde, maar de wedstrijd kabbelde vervolgens, afgezien van een late kans voor Dylan Vente, rustig door tot aan het laatste fluitsignaal van Allard Lindhout. Feyenoord kwam niet meer in de problemen en kan nu toewerken naar zijn trainingskamp in Oostenrijk. Na thuiskomst wordt er goefend tegen Werder Bremen en PAOK Saloniki. Verder staan op 22 en 29 juli de tweede voorrondewedstrijden in de Conference League op het programma.