Lamprou mikpunt van Derksen en Van der Gijp: Ja, dat was wel een goede

Lamprou mikpunt van Derksen en Van der Gijp: "Ja, dat was wel een goede"

03-07-2021 16:28
30

Kostas Lamprou heeft ruim tien jaar profvoetbal in de benen en maakt zich niet druk om vooroordelen over zijn lengte. De 29-jarige Griek is met 1,78 meter relatief klein voor een keeper en dat is ook Johan Derksen en René van der Gijp opgevallen.

De naam van Lamprou is al regelmatig gevallen in Veronica Inside en de voorlopers van de talkshow. Zo liet Van der Gijp zich ooit ontvallen dat de nieuwe goalie van PEC Zwolle een goede ijshockeykeeper zou zijn. "Ja, dat was wel een goede", aldus Lamprou in gesprek met de Stentor. Derksen was over het algemeen minder vleiend. "Maar dat is zijn manier van doen. Al heb ik wel de indruk dat je dat soort opmerkingen wel wat minder vaak hoort."

De sluitpost doet er zelf overigens net zo hard aan mee. In zijn interview met de Stentor krijgt hij de vraag waar zijn lat ligt. "Geen idee. Al zouden veel mensen, gezien mijn lengte, waarschijnlijk zeggen: niet zo hoog. Ja, ik dacht: ik maak het geintje maar zelf."

Zijn gebrek aan lengt is voor Lamprou allang geen issue meer. "Ik ben misschien wat kleiner, maar ik compenseer dat door goed mee te voetballen. Verder heb ik een uitstekende sprongkracht en uitstekende reflexen. En met mijn snelle voetenwerk ben ik net zo snel bij de bal als die lange jongens", vertelt hij. "Ik ben blij zoals ik ben."