'Heerenveen wil jonge aanvaller van 8,5 miljoen huren van Manchester City'

'Heerenveen wil jonge aanvaller van 8,5 miljoen huren van Manchester City'

03-07-2021 17:08 Laatste update: 17:21
22

SC Heerenveen zet in op de komst van Filip Stevanovic. De Friezen willen de achttienjarige buitenspeler op huurbasis overnemen van Manchester City, dat een halfjaar geleden nog rond de 8,5 miljoen euro voor Stevanovic betaalde.

Dat maakt Voetbal International zaterdagmiddag bekend. Heerenveen heeft al langer interesse in Stevanovic. De nummer twaalf van de Eredivisie nam 'een tijdje geleden' al contact op met de Servisch jeugdinternational. Manchester City maakt voorlopig echter geen haast met het sluiten van een deal.

City nam Stevanovic afgelopen winter dus voor 8,5 miljoen over van Partizan Belgrado. The Citizens verhuurden de aanvaller vervolgens meteen weer voor een half jaar aan de Servische grootmacht. Manchester City wil Stevanovic nu dus opnieuw tijdelijk laten vertrekken. Er wordt niet gemeld of er naast Heerenveen nog meer clubs geïnteresseerd zijn.

Stevanovic kwam afgelopen seizoen 27 competitieduels in actie bij Partizan. Daarin maakte hij vier doelpunten en gaf hij twee assists. Stevanovic heeft ook ervaring op Europees niveau: in zijn loopbaan speelde hij tot dusver drie duels in het hoofdtoernooi van de Europa League. Het talent zat op de bank toen Partizan het in 2019 twee keer opnam tegen AZ.