LIVE-discussie: één wijziging Tsjechië na winst op Oranje, Dolberg bij Denemarken

LIVE-discussie: één wijziging Tsjechië na winst op Oranje, Dolberg bij Denemarken

03-07-2021 17:27
49

Het treffen met Tsjechië en Denemarken gaat zaterdagavond om 18.00 uur van start. Bij de Tsjechen verschijnen Oranje-plaaggeesten Tomás Holes en Patrik Schick opnieuw aan de aftrap. Kasper Dolberg heeft bij Denemarken zijn basisplek behouden na zijn sterke optreden tegen Wales.

Bondscoach Jaroslav Silhavý heeft bij Tsjechië één wijziging doorgevoerd ten opzichte van de 0-2 overwinning op Oranje. Jan Bořil krijgt op de linksbackpositie het vertrouwen, waardoor Pavel Kadeřábek naar de bank verdwijnt. Aanvoerder Vladimír Darida, die de wedstrijd tegen Nederland moest laten schieten vanwege een blessure, is weer fit. De dertigjarige middenvelder moet echter genoegen nemen met een plekje op de bank.

Denemarken start met dezelfde namen als tegen Wales aan de kwartfinale in Bakoe. Dat betekent dat voormalig Ajax-spits Dolberg opnieuw in de basis start. Daniel Wass en Yussuf Poulsen zijn ook weer beschikbaar na blessures, maar nemen eerst nog plaats op de bank. Dat heeft negatieve gevolgen voor Nicolai Boilesen: de linksback zal de wedstrijd vanaf de tribune moeten bekijken.

De opstellingen:

Tsjechië: Vaclik; Coufal, Celustka, Kalas, Boril; Holes, Soucek; Masopust, Barák, Sevcik; Schick.

Denemarken: Schmeichel; Christensen, Kjaer, Vestergaard; Stryger Larsen, Höjbjerg, Delaney, Maehle; Braithwaite, Dolberg, Damsgaard.