'Willem II bedingt fors doorverkooppercentage in naderende deal met AZ'

'Willem II bedingt fors doorverkooppercentage in naderende deal met AZ'

03-07-2021 18:22 Laatste update: 20:16
59

Willem II gaat naar alle waarschijnlijkheid een doorverkooppercentage van twintig procent bedingen bij de verkoop van Vangelis Pavlidis, meldt het Griekse Sportime. De spits van de Tilburgers staat op het punt om naar AZ te vertrekken.

Recent werd al bekend dat de Alkmaarders naar alle waarschijnlijkheid 2,5 miljoen euro op tafel gaan leggen voor Pavlidis. Dat nieuws bevestigt Sportime. Het medium stelt dus ook dat Willem II waarschijnlijk een doorverkooppercentage van twintig procent gaat bedingen. Sportime stelt ook dat AZ 'erg dichtbij' de komst van Pavlidis is.

De 22-jarige aanvaller van Willem II moet de tweede zomeraankoop van AZ worden. Eerder maakte Sam Beukema al de overstap van Go Ahead Eagles naar Alkmaar. Willem II heeft naar verluidt expres tot na 1 juli gewacht met het afronden van de Pavlidis-deal. Als de transfer in het volgende financiële boekjaar valt, hoeft de club namelijk niet het ontvangen geld uit de NOW-regeling terug te betalen.

Pavlidis was afgelopen seizoen van grote waarde bij Willem II. Met twaalf goals en vijf assists was hij belangrijk in de strijd om handhaving. Feyenoord werd in het verleden ook gelinkt aan Pavlidis.