Ik denk dat het een schande is dat Nederland van Tsjechië heeft verloren

"Ik denk dat het een schande is dat Nederland van Tsjechië heeft verloren"

Gepubliceerd: zaterdag 3 juli 2021 om 19:04za 03-07-2021 om 19:04

Pierre van Hooijdonk is niet onder de indruk van het spel van Tsjechië in de kwartfinale van het EK. De Oost-Europeanen, die in de vorige ronde nog Oranje uitschakelden, kijken halverwege tegen een 2-0 achterstand aan tegen Denemarken.

"Ik denk dat het een schande is dat Nederland van Tsjechië heeft verloren", stelt Van Hooijdonk als analist bij de NOS. De oud-spits is een stuk beter te spreken over de prestatie van Denemarken, waarvoor Thomas Delaney en Kasper Dolberg scoorden. "De Denen zijn dynamisch en snel in de omschakeling. Dolberg begon fijn aan de wedstrijd, verfijnd spel."

Nordin Amrabat is het niet helemaal met Van Hooijdonk eens. "Het is makkelijk praten als je het vergelijkt met het Nederlands elftal, maar Denemarken scoort na vijf minuten", zegt de 34-jarige aanvaller, die sinds deze maand transfervrij is. "Dat verandert de spelopvatting van Tsjechië, dat normaal heel verdedigend speelt. Ze zijn het door die achterstand helemaal kwijt. Ik denk dat Denemarken nog twee keer gaat scoren."

Van Hooijdonk vindt het wel meevallen met die defensieve spelopvatting. "Tsjechië viel tegen Oranje toch ook aan? Via Denzel Dumfries kreeg Nederland ook kansen. Wij waren gewoon niet effectief genoeg."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws