Slot vindt Berghuis-opvolger mogelijk binnen Feyenoord: 'Vond Bryan veel actiever'

Slot vindt Berghuis-opvolger mogelijk binnen Feyenoord: 'Vond Bryan veel actiever'

03-07-2021 19:35
103

Bryan Linssen speelde zaterdag verrassend als rechtsbuiten bij Feyenoord in de oefenwedstrijd tegen AEK Athene (3-1). Coach Arne Slot besloot de Limburger al snel van positie te laten wisselen met Luis Sinisterra.

Slot maakte die keuze na de openingstreffer van de Grieken. De treffer van Muamer Tankovic had volgens de oefenmeester voorkomen kunnen worden, als Marcos Senesi meer afspeelmogelijkheden had gehad. "Als Senesi het niet meer weet, dan moet hij met de bal niet blijven lopen", zegt hij tegen RTV Rijnmond. "Senesi kan dan beter de bal in de achterste lijn leggen. Wat ik wel goed vind, is dat hij daarna onverstoorbaar verder ging. Ik vind wel dat Feyenoord goed met een tegenslag kan omgaan."

Wedden

Meer odds

"Om Marcos Senesi meer afspeelopties te geven, koos ik er bewust voor om Bryan na de drinkpauze aan de rechterkant neer te zetten", vervolgt Slot. "Ik vond hem veel actiever dan Luis. Op het moment dat Bryan loopacties in de diepte maakt, geef je Marcos nog een extra mogelijkheid. Met de mooie beloning dat ze allebei (Linssen en Sinisterra, red.) nog een goal maken", aldus Slot, die zag dat ook 'de hoge druk al goed verzorgd was'.

Voor Linssen is de positie van rechtsbuiten zo goed als nieuw. De afgelopen jaren was Steven Berghuis onomstreden op die plek, maar de Oranje-international lijkt hard op weg naar Ajax. Dat is ook Slot niet ontgaan. "Uiteraard ben ik ermee bezig, omdat het iets voor ons zou kunnen betekenen als Berghuis naar een andere club zou gaan. Het houdt de jongens ook vast wel bezig, maar ik heb niet de indruk dat de spelersgroep er door wordt afgeleid."

"Als hij een andere keuze maakt, is dat zijn goed recht", vervolgt Slot over de transferperikelen rond Berghuis. "Wij hebben er alles aan gedaan om voor elkaar te krijgen dat hij blijft. Als hij die andere keuze zou maken, weet hij ook dat hij eerst langs de club moet, want hij is niet transfervrij. Dan is het aan de clubs. Voorlopig zie ik hem nog als een speler van Feyenoord."