Nieuwe Feyenoord-rol voor Fer: 'De trainer vindt dat ik het goed invul'

Nieuwe Feyenoord-rol voor Fer: 'De trainer vindt dat ik het goed invul'

03-07-2021 21:57
75

Feyenoord-routinier Leroy Fer lijkt zich na de komst van trainer Arne Slot op te maken voor een 'carrièreswitch'. De elfvoudig Oranje-international stond tijdens het eerste oefenduel met AA Gent al centraal achterin en vormde zaterdag tegen AEK Athene ook een duo met Marcos Senesi.

De 31-jarige Fer keerde in 2019 terug in De Kuip en fungeerde sindsdien als verdedigende middenvelder. Nu is hij dus één linie naar achteren gegaan. "Hoe dat bevalt? Eigenlijk goed. Ik heb het naar mijn zin daar, op die positie. Ik krijg goede help van de trainer, van Justin (doelman Bijlow, red.) en van Marcos natuurlijk, die normaal gesproken altijd speelt. Ja, ik voel me daar goed. En ik hoop dat het alleen maar beter zal worden", laat hij weten aan de Feyenoord-kanalen.

Wedden

Meer odds

Het lijkt er sterk op dat Fer nog steeds achterin zal staan als Feyenoord om het echie gaat spelen. "Dat heeft de trainer uitgesproken. Die positie, daar ziet hij op dit moment de voorkeur in, omdat we niet zoveel centrale verdedigers hebben. Hij vindt dat ik het goed invul."

Feyenoord won zaterdag op Varkenoord met 3-1 van AEK. Slot en de zijnen spelen later deze maand nog vriendschappelijk tegen Werder Bremen en PAOK Saloniki. Op 22 en 29 juli wachten de voorrondes van de nieuwe Conference League, waarin FC Drita (Kosovo) of FK Decic (Montenegro) de tegenstander zal zijn.