'Bij PSV vielen schellen van de ogen door verschrikkelijk afgetrainde Ihattaren'

'Bij PSV vielen schellen van de ogen door verschrikkelijk afgetrainde Ihattaren'

04-07-2021 09:34
158

Mohamed Ihattaren heeft absoluut niet stil gezeten tijdens de zomerstop. De negentienjarige spelmaker is zeer afgetraind aan de voorbereiding begonnen bij PSV, zo weet Valentijn Driessen.

"Ihattaren schijnt zich verschrikkelijk afgetraind op de training te hebben gemeld", zegt de chef voetbal van De Telegraaf in de voetbalpodcast van de krant. "Bij alles en iedereen bij PSV vielen de schellen van de ogen, toen hij op het trainingsveld verscheen. Echt afgetraind. Er is geen enkele vergelijking te maken met vorig jaar, toen hij na dat hele corona-gebeuren verscheen."

Driessen vraagt zich af of Ihattaren heeft geleerd van vorig seizoen, toen de aanvallende middenvelder worstelde met zijn gewicht. "Maar is het kwartje gevallen voor PSV of is het omdat hij toch aast op een transfer? Als hij straks daadwerkelijk wordt opgehaald door Van Bommel en hij moet die Duitse competitie in… Voordat je dan op topniveau zit duurt het verschrikkelijk lang. Dat hij dus al bezig is met een transfer kan natuurlijk best", doelt hij op een mogelijke transfer naar VfL Wolfsburg.

Mike Verweij neemt het op voor Ihattaren. "Hij heeft het vorig jaar niet goed gedaan. Als je te dik bij PSV komt, is dat gewoon stom. Maar die jongen heeft wel wat voor zijn kiezen gekregen. Het overlijden van zijn vader, de coronacrisis is voor veel spelers ook niet makkelijk. Als hij nu het licht heeft gezien, zou dat voor iedereen fantastisch zijn."

Ihattaren speelde zaterdag één helft mij tijdens de 6-2 oefenzege van PSV op RWDM.