'Barça ruimt op voor Messi: aankopen van 60 en 25 miljoen mogen gratis weg'

'Barça ruimt op voor Messi: aankopen van 60 en 25 miljoen mogen gratis weg'

04-07-2021 09:54
90

FC Barcelona moet de salarislast drastisch verlagen om aan de regels van La Liga te voldoen én Lionel Messi te kunnen betalen. De door coach Ronald Koeman overbodig verklaarde Samuel Umtiti en Miralem Pjanic mogen daarom zelfs gratis vertrekken, meldt Mundo Deportivo.

Barça betaalde vorige zomer nog zestig miljoen euro voor Pjanic in een ruildeal met Arthur. De 31-jarige Bosniër was onderdeel van een boekhoudkundige truc tussen de Catalanen en Juventus, maar hij heeft zijn stempel geen moment kunnen drukken in Camp Nou. Hij speelde slechts negentien duels in de Primera División, waarvan zes als basisspeler. Door de concurrentie van Sergio Busquets en Frenkie de Jong stelt Koeman geen prijs op de aanwezigheid van Pjanic.

Net als Pjanic mag ook Umtiti transfervrij uitzien naar een nieuwe club. De 27-jarige Franse verdediger leek aanvankelijk een schot in de roos toen hij in 2016 overkwam van Olympique Lyon. Blessureleed wierp hem echter terug en hij maakt geen aanspraak op een basisplaats. De twee verdienen een vorstelijk salaris, dat Barcelona liever kwijt dan rijk is. Pjanic is in beeld bij Juve, Internazionale en Paris Saint-Germain, terwijl Lyon en Olympique Marseille al informeerden naar Umtiti.

De Catalanen zijn aan een grote schoonmaak bezig. Van Jean-Clair Todibo (OGC Nice), Juan Miranda (Real Betis), Konrad de la Fuente (Marseille) en Matheus Fernandes (transfervrij) werd al afscheid genomen. Junior Firpo is bovendien op weg naar Leeds United, maar volgens MD blijft het daar mogelijk niet bij. Ook het vertrek van een grootverdiener als Ousmane Dembélé wordt niet uitgesloten. De Franse vleugelspeler moet verlengen óf vertrekken, luidt de boodschap.

De sportkrant benadrukt dat Barça niet anders kan. La Liga-voorzitter Javier Tebas legde al uit dat de topclub slechts 25 procent van het geld dat binnenkomt weer mag uitgeven. Het contract van Messi liep op 1 juli formeel af.