Schalke ruimt verder op: teruggekeerde Heracles-huurling vertrekker nummer 18

Schalke ruimt verder op: teruggekeerde Heracles-huurling vertrekker nummer 18

04-07-2021 18:19 Laatste update: 18:31
35

Schalke 04 heeft verder opgeruimd en heeft oude Heracles Almelo-bekende Ahmed Kutucu uitgezwaaid. De 21-jarige spits is de achttiende (!) speler die de gedegradeerde Königsblauen deze zomer de rug toekeert.

De tweevoudig Turks international – afgelopen voorjaar als Heracles-huurling goed voor vijftien Eredivisie-duels en nul doelpunten – gaat bij Istanbul Basaksehir aan de slag. Bij de onttroonde Turkse landskampioen, die vorig seizoen als zestiende in de Süper Lig eindigde, tekent Kutucu voor vier seizoenen.

Het betekent dat het jeugdproduct van Schalke zijn club definitief de rug toe gaat keren. "Het was voor Ahmed absoluut geen gemakkelijke beslissing", aldus sportief directeur Rouven Schröder in gesprek met de Schalke-kanalen. "Maar los van het emotionele aspect, is het een absoluut begrijpelijke en in sportief oogpunt logische stap voor hem. Wij wensen Ahmed het beste in de toekomst, zowel in sportief als in persoonlijk opzicht."

Schalke degradeerde vorig seizoen na een verblijf van dertig jaar uit de Bundesliga en heeft de bezem door de selectie gehaald: onder meer oudgedienden Klaas-Jan Huntelaar, Sead Kolasinac en Shkodran Mustafi gaan niet mee de Tweede Bundesliga in. Thomas Ouwejan zal dat wel doen: de linksback wordt gehuurd van AZ.