De Stentor: Mulenga (37) gaat na zeven jaar terugkeren op Eredivisie-niveau

De Stentor: Mulenga (37) gaat na zeven jaar terugkeren op Eredivisie-niveau

04-07-2021 19:28 Laatste update: 20:37
31

Jacob Mulenga kan na zeven jaar zijn rentree in de Eredivisie gaan maken. Volgens de Stentor is de 37-jarige Zambiaan nagenoeg akkoord met Go Ahead Eagles, dat zijn aflopende contract gaat verlengen.

Mulenga speelde tussen 2009 en 2014 voor FC Utrecht en keerde vorig seizoen, na omzwervingen in Turkije en China, terug op Nederlandse bodem. De ervaren spits was namens Go Ahead Eagles goed voor zes goals en één assist en wist met zijn club verrassend Eredivisie-promotie af te dwingen. Medio mei meldde Kowet al dat er gesproken zou worden over een mogelijke contractverlenging van Mulenga.

Anderhalve maand later zijn die gesprekken afgerond. Volgens de Stentor zijn club en speler 'nagenoeg tot een overeenstemming gekomen' en moeten alleen 'de laatste plooien' nog gladgestreken worden. De club laat alvast weten dat Mulenga aansluit bij de selectie, in afwachting van zijn contractverlenging.

Go Ahead bereidt zich momenteel voor op zijn Eredivisie-rentree, na vier seizoenen in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van Kees van Wonderen opent het nieuwe seizoen op vrijdag 13 augustus, met een thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen.