Duidelijke taal uit België na EK-exit: 'Stemmingmakerij, maar geen enkel probleem'

Duidelijke taal uit België na EK-exit: 'Stemmingmakerij, maar geen enkel probleem'

04-07-2021 20:34
106

De uitschakeling van België op het EK zal bondscoach Roberto Martínez niet de kop gaan kosten. De Koninklijke Belgische Voetbalbond heeft zijn vertrouwen in de 47-jarige Spanjaard uitgesproken.

Martínez nam in 2016 het stokje over van Marc Wilmots en leidde De Rode Duivels naar een bronzen medaille op het WK én naar de koppositie op de FIFA-wereldranglijst. Het EK werd echter een anticlimax: Italië bleek in de kwartfinales een maatje te groot. Links en rechts kwam er kritiek op de bondscoach, maar KBVB-CEO Peter Bossaert spreekt in een gesprek met Sporza duidelijke taal. Binnen de Belgische voetbalbond ziet men Martínez niet als de schuldige voor de vroege uitschakeling. "Er is geen enkele reden om de staf te wijzen", klinkt het.

Bij de KBVB wil men dan ook blijven doorgaan met Martínez: er zal zelfs geen evaluatie komen. "Morgen (maandag, red.) beginnen we al aan de voorbereiding voor de wedstrijden in september en oktober. Martínez is daar bij", geeft de CEO van de Belgische voetbalbond aan.

Bossaert denkt bovendien niet dat de bondscoach de eer aan zichzelf zal houden. "Ik heb ook niet het gevoel dat Martínez zelf zou opstappen", vertelt hij. "Ik weet waar de stemmingmakerij vandaan komt, maar er is momenteel geen enkel probleem met Martínez", klinkt het.