Bondscoach Denemarken richt pijlen op Boris Johnson: 'Hoop dat hij wakker wordt'

Bondscoach Denemarken richt pijlen op Boris Johnson: 'Hoop dat hij wakker wordt'

05-07-2021 08:15
80

De Deense bondscoach Kasper Hjulmand baalt als een stekker dat de halve finale tegen Engeland niet bezocht kan worden door veel Deense supporters. Hij richt zijn pijlen op de Britse premier Boris Johnson.

Engeland - Denemarken wordt woensdag op Wembley gespeeld. Door de strenge coronaregels moeten supporters eerst tien dagen in quarantaine, ook als ze al zijn gevaccineerd. Daardoor is de kans klein dat Denemarken gesteund gaat worden door veel supporters. Alleen Denen die al in Engeland waren kunnen naar de wedstrijd, net als de duizenden Engelsen. 

"We hopen dat Boris Johnson wakker wordt en toegang geeft aan duizenden Deense fans. Anders moeten we ze het veld op dragen. Ik hoop dat ze kunnen komen, maar laten we het afwachten", zegt Hjulmand in Deense media. 

Denemarken had geen problemen met supporters toen het in Nederland en Azerbeidzjan speelde. "We weten hoeveel ze gedaan hebben om hier te komen. Mede dankzij hen hebben we tot nu toe zo goed kunnen presteren. Hun steun heeft erg geholpen."