'Niemand sluit in de toekomst een terugkeer bij Ajax uit'

'Niemand sluit in de toekomst een terugkeer bij Ajax uit'

Gepubliceerd: maandag 5 juli 2021 om 09:04ma 05-07-2021 om 09:04

Carel Eiting kijkt uit naar de samenwerking met John van den Brom, de trainer van KRC Genk die hij persoonlijk nog niet kent. Eiting was speler van Ajax, Van den Brom trainde FC Utrecht en AZ.

Eiting tekende vorige week voor vier seizoenen in België en krijgt de komende jaren te maken met Van den Brom. "We hebben nooit met elkaar samengewerkt. Ik heb wel verhalen over hem gehoord en ik heb me er goed op voorbereid wie deze coach is. Het speelt wel mee in je keuze, maar je maakt uiteindelijk wel de keuze voor een hele club en niet voor één persoon. Het is echter wel prettig als meerdere dingen goed vallen", zegt Eiting tegen Ajax Showtime.

Eiting koos voor Genk, maar had meerdere ijzers in het vuur. "Die had ik zeker. Maar voor mij was het vrij snel duidelijk dat ik dit de ideale stap vond voor mijn carrière en mijn ontwikkeling. Of ik per se naar het buitenland wilde? Ja, ik wilde graag naar het buitenland. Als speler en als mens vind ik het leuk om dingen te ontdekken en nieuwe culturen mee te maken."

De middenvelder hoort regelmatig dat de Belgische Jupiler Pro League een stuk fysieker is dan de Eredivisie. "Dat hoor ik ook, maar ik weet nog niet of dat waar is", zegt Eiting. "Er zijn jongens die het lastig vinden om te aarden in het buitenland, omdat er plots andere dingen worden gevraagd. Ik heb mezelf voorbereid, mentaal en fysiek, voor deze nieuwe competitie. Ik wil laten zien wat ik wil laten zien."

Een toekomstige terugkeer bij Ajax wordt niet uitgesloten. In wat voor rol dan ook. "Natuurlijk, ik heb met zoveel mensen een goede band opgebouwd. Vanuit mijn kant heb ik goede dingen laten zien, zodat er mogelijk een samenwerking kan zijn in de toekomst. Niemand sluit dat uit."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws