Müller hekelt week na uitschakeling tactiek van Löw: 'Hebben in feite gefaald'

Müller hekelt week na uitschakeling tactiek van Löw: 'Hebben in feite gefaald'

05-07-2021 12:13
68

Thomas Müller haalt een week na de uitschakeling van Duitsland op het EK uit naar verdedigende tactiek van bondscoach Joachim Löw. De speler van Bayern München vindt dat de Duitsers gefaald hebben op het Europees Kampioenschap.

Duitsland verloor vorige week dinsdag met 2-0 van Engeland. De uitschakeling in de achtste finale doet nog altijd veel pijn bij Müller, die in de wedstrijd tegen de Engelsen een enorme kans miste op de 1-1. Niet veel later zorgde Harry Kane aan de andere kant voor de bevrijdende 2-0 voor Engeland. "Beide teams neutraliseerden elkaar met hun vijfmans-defensie", blikt Müller in gesprek met Der Kicker terug op die wedstrijd. "Als het spel zo gaat, wint vaak degene die het eerste doelpunt maakt."

Müller baalt van de gekozen tactiek van scheidend bondscoach Löw tegen de Engelsen. "Met onze poging om via een nogal afwachtende, compacte defensieve strategie geen doelpunt tegen te krijgen hebben we in feite gefaald", baalt de aanvaller na, die na de zomer alweer aan zijn dertiende seizoen als speler van Bayern München gaat beginnen. Müller verzekert de fans van Bayern dat hij aan de start van het seizoen er gewoon weer zal staan. "Ik probeer zulke sportieve teleurstellingen als het EK altijd om te zetten in positieve werkenergie."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en te bekijken via YouTube!

Plaats een reactie