Goed nieuws voor ADO, Chinese eigenaar moet de club twee miljoen euro betalen

Goed nieuws voor ADO, Chinese eigenaar moet de club twee miljoen euro betalen

Gepubliceerd: maandag 5 juli 2021 om 11:58ma 05-07-2021 om 11:58

De Chinese eigenaar van ADO den Haag, United Vansen, moet de club twee miljoen euro betalen. Dat heeft de rechter maandag laten weten aan de naar de Keuken Kampioen Divisie gedegradeerde club.

Eind april oordeelde de rechter al dat United Vansen ADO nog twee miljoen euro verschuldigd is, maar de grootaandeelhouder ging in beroep tegen deze uitspraak. Het beroep blijkt tevergeefs, want de uitspraak van de rechter blijft staan meldden onder andere De Telegraaf en het Algemeen Dagblad. De onveranderde uitspraak betekent dat ADO de zoektocht naar een nieuwe eigenaar voort kan zetten.

United Vansen probeert ADO al langere tijd te verkopen, maar tot op heden is dat niet gelukt. Twee instanties zien het echter wel zitten om de club over te nemen. ICT-miljonair Ad Nederlof is één van de twee partijen die het wel ziet zitten om de nieuwe eigenaar van ADO te worden, maar ook een Haags collectief, met onder andere Martin Jol in de gelederen, wil de club overnemen. 

De Residentieclub begint in het weekend van vrijdag 6 augustus aan zijn eerste Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd in dertien jaar tijd en hoopt tegen die tijd de overname afgerond te hebben. ADO moet sowieso haast maken, omdat de onlangs ingediende begroting nog niet sluitend is: als dat over zes weken nog steeds niet het geval is, kan er puntenaftrek volgen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws