'Je kan niet zeggen dat je een van de allerbesten bent als je bij PSG blijft'

'Je kan niet zeggen dat je een van de allerbesten bent als je bij PSG blijft'

05-07-2021 13:40
23

Nicolas Anelka heeft zich in een column voor The Athletic uitgelaten over de situatie van Kylian Mbappé. Volgens de oud-speler van Paris Saint-Germain Arsenal, Real Madrid, Liverpool, Manchester City, Chelsea en Juventus moet zijn landgenoot de stap naar Engeland of Spanje maken.

'Je kan niet zeggen dat je een van de allerbesten bent als je bij Paris Saint-Germain blijft', schrijft Anelka. De voormalig spits, die zelf in zowel Engeland als Spanje speelde, is van mening dat Mbappé ook naar die competities moet vertrekken, wil hij kans maken op een Ballon d'Or. 

'Jij moet beslissen', gaat Anelka verder. 'Als je de Ballon d'Or wil winnen, moet je de strijd aandurven met Cristiano Ronaldo en Lionel Messi.' Volgens Anelka gaat dat niet zolang Mbappé in Frankrijk blijft voetballen. 'Begrijp me niet verkeerd, de Franse competitie is niet makkelijk, maar de Premier League is een stuk zwaarder. Als je het daar laat zien, dan heb je wereldwijde impact op het voetbal.'

De toekomst van Mbappé houdt de laatste dagen de gemoederen bezig. Hij weigert vooralsnog zijn contract bij Paris Saint-Germain te verlengen, waardoor het Franse wonderkind volgend jaar transfervrij de deur uit kan lopen. Real Madrid lijkt zijn meest waarschijnlijke bestemming.