UEFA maakt aanstelling Makkelie officieel, Kuipers kan champagne koud zetten

UEFA maakt aanstelling Makkelie officieel, Kuipers kan champagne koud zetten

05-07-2021 12:22
45

Danny Makkelie fluit Engeland - Denemarken in de halve finales van het EK. Dat nieuws heeft de UEFA maandag officieel gemaakt. De kans is groot dat Björn Kuipers de eindstrijd krijgt.

Het gerucht ging zondag al rond: twee scheidsrechters uit Nederland fluiten de laatste twee wedstrijden op het EK. Makkelie moet woensdag Engeland - Denemarken in goede banen zien te leiden, zo heeft de UEFA bevestigd. De scheidsrechter voor de finale wordt later bekend, maar alles wijst erop dat Kuipers de eer krijgt.

Zowel Makkelie als Kuipers floot al drie EK-wedstrijden deze zomer. Pol van Boekel en Kevin Blom profiteren mee: de twee videoscheidsrechters ondersteunen hun landgenoten en zullen dat ook in de slotfase van het toernooi doen. Voor de Nederlandse arbitrage is het gunstig dat Oranje al is uitgeschakeld.

De andere halve finale (Italië - Spanje) is in handen van de Duitse scheidsrechter Felix Brych. Voor de Turkse troef Cüneyt Çakir zijn de druiven zuur: ondanks een sterk EK kan hij naar huis. Dat leidde al tot groot ongenoegen in de Turkse pers, dat de UEFA betichtte van 'vriendjespolitiek' met de verwachte keuze voor Kuipers.