Engelse uitblinker kijkt terug op 'moeilijke tijd': 'Trots op hoe ik ermee omging'

Engelse uitblinker kijkt terug op 'moeilijke tijd': 'Trots op hoe ik ermee omging'

05-07-2021 17:35
20

Harry Maguire spreekt vol lof over het team waar hij deel van uitmaakt dit EK. De Engelse verdediger roemt het teamgevoel dat heerst binnen de selectie van The Three Lions op de persconferentie in aanloop naar de halve finale tegen Denemarken.

"Zeven keer op rij een clean sheet, dat is wel opmerkelijk. En dat komt niet door ons als verdedigers en doelman", vertelt de verdediger. "Dat hebben we bereikt door een sterk fundament, dat voorin al begint bij de aanvallers. Uiteindelijk is winnen het belangrijkste, maar een overwinning boek je sneller met een clean sheet."

Er heerst momenteel vooral positiviteit rondom Maguire, maar een korte tijd terug was dat wel anders. De verdediger van Manchester United moest dealen met zijn dure prijskaartje en torenhoge verwachtingen, waardoor zijn begin in Manchester roerig was. "Gelukkig heb ik een geweldige familie en geweldige vrienden die mij gesteund hebben. Het was een uitdagende periode, maar ik ben blij hoe ik ermee om ben gegaan en hoe ik er doorheen gekomen ben", besluit hij.

Maguire neemt het woensdag met Engeland in de halve finale van het EK op tegen Denemarken. Vooralsnog heeft Engeland na vijf duels nog geen doelpunt tegen gekregen op het EK.