AZ verlengt contract én gaat weer over tot verhuur: 'Daar krijgt hij de kans'

AZ verlengt contract én gaat weer over tot verhuur: 'Daar krijgt hij de kans'

05-07-2021 16:33
18

AZ stalt Ferdy Druijf opnieuw bij KV Mechelen. De twee clubs hebben de nieuwe huurdeal maandag bevestigd. Druijf heeft in Alkmaar ook bijgetekend tot medio 2025.

Druijf (23) speelde het afgelopen seizoen al op huurbasis in Mechelen, waar hij zeven keer scoorde en vier assists gaf in 23 wedstrijden. "Ferdy heeft een goed gevoel overgehouden aan zijn half jaar in België", reageert AZ-directeur Max Huiberts op de clubsite. "Hij krijgt daar de kans om veel speelminuten te maken en zich verder te ontwikkelen. Ferdy is op een leeftijd waarbij het belangrijk is om veel te spelen."

Bij KV Mechelen is men blij met het verlengde verblijf van Druijf. "Ferdy had in het begin een aanpassing nodig. Dat is normaal wanneer je in het midden van het seizoen ergens aankomt", zegt sportief directeur Tom Caluwé. "Maar als je zijn inbreng daarna bekijkt, dan zijn wij uiteraard heel blij dat we hem nog voor seizoen aan ons kunnen binden. Toen heeft Ferdy duidelijk getoond dat hij een meerwaarde voor onze club is."

Ook Druijff zelf is bijzonder tevreden met de huurdeal. "Het is fantastisch dat ik terug kan aansluiten. Een terugkeer naar Mechelen had mijn voorkeur. De manier waarop de staf hier werkt, het potentieel van deze club, de vriendelijkheid van iedereen. Ik voelde mij hier gewoon thuis vorig seizoen, dan is het ook geweldig dat dit avontuur kan voortgezet worden."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie