Uitblinker Neymar leidt Brazilië naar Copa América-finale met prachtige assist

Uitblinker Neymar leidt Brazilië naar Copa América-finale met prachtige assist

06-07-2021 07:08
33

Brazilië heeft zich geplaatst voor de finale van de Copa América. De Seleção was in de halve eindstrijd met 1-0 te sterk voor Peru, waardoor een krachtmeting met het Argentinië van Lionel Messi lonkt.

Brazilië was in de groepsfase al met 4-0 te sterk voor Peru, maar dit keer bleef de ploeg van bondscoach Tite op één treffer steken. Lucas Paquetá was de matchwinner, nadat hij ook in de achtste finale tegen Chili (1-0) al het enige doelpunt van de wedstrijd had gemaakt. In tegenstelling tot dat duel mocht de middenvelder van Olympique Lyon het nu vanaf de start laten zien.

De treffer tegen Peru kwam voor een groot deel op het conto van Neymar. Na een fraaie individuele actie van de Braziliaanse ster kon Paquetá tien minuten voor rust afdrukken. In de tweede helft was Peru, met FC Emmen-smaakmaker Sergio Peña in de basis – nog wel een paar keer dreigend, maar de gelijkmaker bleef uit.

Brazilië neemt het in de eindstrijd mogelijk op tegen aartsrivaal Argentinië. De formatie van Lionel Messi treft Colombia in de halve finale. Neymar heeft een voorkeur voor La Albiceleste. "Ik heb een hoop vrienden bij de Argentijnse ploeg, het lijkt me mooi om hen te treffen. Tegen Messi in het Maracanã, prachtig toch?"