'Barça moet drastische maatregelen nemen: Griezmann moet wijken voor Messi'

'Barça moet drastische maatregelen nemen: Griezmann moet wijken voor Messi'

06-07-2021 07:32
99

FC Barcelona wil Antoine Griezmann in de etalage zetten, melden Spaanse media. De Catalanen hebben dringend geld nodig om het afgelopen contract van Lionel Messi te kunnen verlengen.

Barça nam al afscheid van spelers als Junior Firpo (15 miljoen euro), Jean-Clair Todibo (8,5 miljoen) en Konrad de la Fuente (3 miljoen). Daarnaast mogen Samuel Umtiti en Miralem Pjanic zelfs transfervrij vertrekken, maar het is nog lang niet genoeg.

Wedden

Meer odds

Preses Joan Laporta zal veel drastischer maatregelen moeten nemen om het salarishuis -  die de limiet met veertig procent overschrijdt - onder controle te krijgen. Door de regels in La Liga mogen de uitgaven momenteel slechts 25 procent van de inkomsten bedragen. Volgens El Chiringuito en Diario Sport zal Griezmann daarom te horen krijgen dat de club hem wil verkopen. Er zou zelfs al contact zijn gezocht met potentiële kopers.

De Franse international staat al langer in de belangstelling van Paris Saint-Germain, maar ook vanuit de Premier League is er interesse. Met het oog op het WK in Qatar lijkt Griezmann bereid om eieren voor zijn geld te kiezen, stelt Sport. In Camp Nou is hij niet zeker van een basisplaats, nu Barcelona zich heeft versterkt met Sergio Agüero en Memphis Depay.

De Argentijnse spits is een goede vriend van Messi, terwijl de Oranje-aanvaller op nadrukkelijk verzoek van Ronald Koeman is gekomen. De Nederlandse trainer lijkt komend seizoen in te zetten op de drietand Messi, Agüero, Memphis. Bovendien is Ansu Fati straks weer fit.