PEC haalt transfervrije Sporting-Nederlander: 'Bij ons niet van de radar geweest'

PEC haalt transfervrije Sporting-Nederlander: 'Bij ons niet van de radar geweest'

Gepubliceerd: dinsdag 6 juli 2021 om 10:10di 06-07-2021 om 10:10

Laatste update: dinsdag 6 juli 2021 om 11:03di 06-07-2021 om 11:03

Mees de Wit mag zich officieel speler van PEC Zwolle noemen. De 23-jarige verdediger komt transfervrij over van Sporting Portugal en tekent een tweejarig contract, met de optie voor een extra seizoen.

De Wit was ruim tien jaar jeugdspeler van Ajax en maakte in 2018 de overstap naar Portugal. PEC haalt hem nu terug naar Nederland. "Deze club heeft al langere tijd interesse in mij", reageert De Wit op de clubsite. "Ik heb in Portugal veel geleerd en op hoog niveau mogen spelen en trainen. Echter is het voor mijn ontwikkeling goed om nu minuten te gaan maken. Dat hoop ik bij PEC Zwolle te gaan doen. Ik kan niet wachten om mij op het trainingsveld te laten zien en ga er alles aan doen om mij in het elftal te knokken."

Mike Willems, technisch manager in Zwolle, is blij met de komst van De Wit. "Mees is een speler die voor sommigen misschien een tijdje van de radar af is geweest, maar niet voor ons. Wij hebben hem ook in Portugal op de voet gevolgd en weten wie we binnenhalen. Niet in de laatste plaats op fysiek vlak heeft hij in Portugal grote stappen gemaakt. Dat is ook echt iets waar wij naar op zoek waren. Hij kan daarnaast op de gehele linkervleugel worden ingezet, waardoor Art ook meerdere opties heeft om hem in te zetten."

De Wit is na Slobodan Tedic, Kostas Lamprou, Jasper Schendelaar en Siemen Voet de vijfde zomeraanwinst van PEC. Bij Sporting kwam hij niet verder dan het tweede team. De Portugese kampioen verhuurde hem afgelopen seizoen aan Orihuela CF uit Spanje.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws