80 miljoen euro lonkt voor Feyenoord: 'Die willen er echt serieus geld in stoppen'

80 miljoen euro lonkt voor Feyenoord: 'Die willen er echt serieus geld in stoppen'

06-07-2021 10:34 Laatste update: 11:30
412

Een groep Rotterdammers overweegt 80 miljoen euro te investeren in Feyenoord. Dat claimt Chris Woerts, sportmarketeer en voormalig commercieel directeur van de Rotterdamse club, bij De Oranjezomer.

Het is geen geheim dat Feyenoord naarstig op zoek is naar een samenwerking met externe financiers. In het buitenland wil het echter niet vlotten, waardoor een groep Rotterdammers in het vacuüm lijken te springen: Frank Arnesen (foto), technisch directeur van Feyenoord, heeft zaterdag voor het eerst gesproken met een groep investeerders uit Rotterdam.

"Die willen echt serieus geld in Feyenoord stoppen", verzekert Woerts. Mogelijk komt er tachtig miljoen euro vrij, maar aan het bedrag zitten bindende voorwaarden. "Hij (Arnesen, red.) was vrolijk, maar de investeerders willen eerst dat er vier à vijf spelers weggaan voordat ze willen investeren. Je kan wel spelers gaan kopen, maar je hebt ook te maken met de salarislasten. Die moet je ook nog vrijspelen." Onder meer grootverdiener Nicolai Jörgensen (1,7 miljoen euro per jaar) komt daarvoor in aanmerking.

Woerts: "Feyenoord heeft heel lang gesproken met Amerikaanse investeerders en met private equity-partijen. Ze zijn de wereld rondgevlogen, maar hebben geen enkel concreet aanbod gekregen. De Rotterdammers zijn het nu zat en zeggen: Wij moeten als groep Rotterdammers de club naar een ander niveau brengen. Als die groep zich dus echt serieus hard gaat maken voor dat bedrag, dan kan Feyenoord weer meedoen."