'Stengs speelt zich bij AZ in Franse kijker en moet 10 miljoen euro kosten'

'Stengs speelt zich bij AZ in Franse kijker en moet 10 miljoen euro kosten'

06-07-2021 11:28 Laatste update: 12:30
156

De naam van Calvin Stengs valt in Frankrijk. OGC Nice, nummer negen van het afgelopen Ligue 1-seizoen, heeft volgens Nice-Matin het oog laten vallen op de 22-jarige aanvaller van AZ.

De komst van Stengs zou 'prioriteit' hebben bij de clubleiding van Nice. De Franse club oriënteert zich op nieuwe aanvallers en de zevenvoudig Oranje-international geldt naar verluidt als een belangrijke kandidaat om deze zomer de overstap te maken.

Nice hoopt voor zo'n tien miljoen euro zaken te kunnen doen met AZ. Bij de Franse club heeft Christophe Galtier het sinds kort voor het zeggen. De succestrainer maakte afgelopen seizoen Lille OSC kampioen van Frankrijk. De zakelijke belangen van Stengs worden behartigd door Mino Raiola.

"Ik heb niet het idee dat ik perse moet vertrekken, maar misschien zou het voor mijn ontwikkeling wel goed zijn", zei Stengs eind juni in een interview met Voetbal International. "Het zou zomaar kunnen, ik sluit niks uit. Of er iets speelt? Nee. Maar als dat wel zo was, zou ik het ook niet zeggen, haha."

Boga, Boadu en Bizot
Naast Stengs is Nice ook gecharmeerd van Jérémie Boga, een aanvaller van Sassuolo. Met een vraagprijs van 20 tot 25 miljoen euro is hij een stuk duurder. Vorige week werd in het Franse geruchtencircuit ook AZ-spits Myron Boadu getipt voor een Franse transfer, maar over hem meldt Nice-Matin niets.

AZ dreigt Marco Bizot sowieso kwijt te raken. De dertigjarige doelman is voor vijf miljoen euro op weg naar de Griekse kampioen Olympiakos.