Tweede transfer in zestien jaar tijd voor Ramos: Real Madrid-icoon naar PSG

Tweede transfer in zestien jaar tijd voor Ramos: Real Madrid-icoon naar PSG

Gepubliceerd: woensdag 7 juli 2021 om 20:18wo 07-07-2021 om 20:18

Laatste update: woensdag 7 juli 2021 om 20:45wo 07-07-2021 om 20:45

Sergio Ramos (35) heeft een nieuw hoofdstuk aan zijn imposante carrière toegevoegd. De recordinternational van Spanje gaat na zestien jaar Real Madrid aan de slag bij Paris Saint-Germain, waar hij voor twee seizoenen heeft getekend.

PSG heeft het nieuws woensdag bekendgemaakt middels een persbericht, dat in de loop van de avond echter van de eigen website is verwijderd. Ramos maakte in 2004 zijn profdebuut bij Sevilla, vertrok op zijn negentiende naar Real Madrid en zou uitgroeien tot boegbeeld van De Koninklijke. Tussen 2005 en 2021 won de verdediger onder meer vier keer de Champions League en vijf keer de Spaanse landstitel met Real Madrid. Dat tijdperk kwam op 16 juni echter ten einde: beide partijen wisten na maandenlang onderhandelen geen overeenstemming over contractverlenging te bereiken.

De honderdtachtigvoudig international van Spanje was sinds 1 juli dus clubloos, maar moet komend seizoen de defensie van PSG aansturen. In Parijs komt hij onder meer Georginio Wijnaldum, Mitchel Bakker en Xavi Simons tegen. Ramos zal net als in Madrid rugnummer 4 dragen, ten koste van Thilo Kehrer. 

PSG is al flink actief geweest deze transferzomer. Voor Ramos kwamen Wijnaldum en Achraf Hakimi de gelederen al versterken: de transfervrije Italiaanse doelman Gianluigi Donnarumma is ook onderweg.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Kan Ramos nog een paar jaar mee op topniveau?

Ja
78%
Nee
22%
(1696 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws