Derde transfervrije slag voor PSG: na Wijnaldum en Ramos ook Donnarumma gestrikt

Derde transfervrije slag voor PSG: na Wijnaldum en Ramos ook Donnarumma gestrikt

14-07-2021 19:33 Laatste update: 19:36
89

Paris Saint-Germain heeft opnieuw een transfervrije slag geslagen. Na Georginio Wijnaldum en Sergio Ramos komt ook Gianluigi Donnarumma de Parijse gelederen versterken: de doelman van de Italiaanse nationale ploeg komt over van AC Milan en heeft voor vijf seizoenen getekend.

Donnarumma debuteerde al op zijn zestiende voor AC Milan en nam niet veel later het stokje van Gianluigi Buffon over bij de Azurrri. Nu vertrekt hij op zijn 22ste naar Parijs, met 251 (!) Serie A-wedstrijden, 32 interlands, een Europees kampioenschap én de titel Player of the Tournament in zijn achterzak. Keylor Navas, Alphonse Aréola en Sergio Rico lijken vooralsnog Donnarumma's belangrijkste concurrenten te worden in Parijs.

Wedden

Meer odds

Voor Donnarumma, die in de EK-finale de held van Italië was, was veel belangstelling. Hij wilde zijn contract bij AC Milan niet verlengen en stond in de belangstelling van tal van Europese topclubs. Pas in de afgelopen weken werd duidelijk dat PSG de beste papieren voor hem had.

"Ik ben blij dat ik onderdeel van zo'n geweldige club als Paris Saint-Germain", zegt Donnarumma. "Ik ben er klaar voor om deze nieuwe uitdaging aan te gaan en hier verder te groeien."