Heerenveen zoekt 'nieuwe' captain: 'Misschien geef ik de band weer aan anderen'

Heerenveen zoekt 'nieuwe' captain: 'Misschien geef ik de band weer aan anderen'

06-07-2021 14:32 Laatste update: 15:40
39

Er bestaat onduidelijk over het aanvoerderschap bij sc Heerenveen. Henk Veerman, die vorig seizoen de band droeg in het Abe Lenstra Stadion, heeft aangegeven open te staan voor een captainswissel.

De spits gaf tegenover Voetbal International aan dat hij trainer Johnny Jansen daarover had aangesproken. "Na het seizoen heb ik bij de trainer aangegeven dat hij misschien beter op zoek kon naar een ander. Het was vorig seizoen gewoon niet goed. Vervolgens heb ik tegen de trainer gezegd: als jij het gevoel hebt dat dat aan de aanvoerder ligt, dan staat het je vrij een ander te kiezen. Zodoende heb ik gezegd dat ik de band graag overgeef."

Jansen zegt echter dat het zijn eigen besluit was om Veerman de band af te nemen en laat ook weten dat de spits hem misschien weer terugkrijgt. "Na afgelopen seizoen willen we nieuwe energie in de groep brengen", liet hij optekenen. "Nu droegen Rodney Kongolo en Pawel Bochniewicz de band, misschien geef ik 'm volgende week wel weer aan twee anderen. Dat zou uiteindelijk ook gewoon Henk kunnen zijn."