AD: Feyenoord wil gaan samenwerken met Braziliaanse voetbalacademie

AD: Feyenoord wil gaan samenwerken met Braziliaanse voetbalacademie

06-07-2021 15:40
121

Feyenoord wil een samenwerking aangaan met Laranja Mecanica, een voetbalacademie uit Brazilië. Dat schrijft het Algemeen Dagblad. Dat zou het eenvoudiger maken om spelers van die academie over te nemen.

Het AD laat weten dat Feyenoord 'op het punt staat' om de samenwerking met Laranja Mecanica aan te gaan. De academie, die gevestigd is in de Zuid-Braziliaanse stad Arapongas, werd al eens bezocht door jeugdtrainers Stanley Brard en Cor Adriaanse en is onder meer eigendom van de zoon van voormalig middenvelder Wim Jansen.

Een intensieve samenwerking met de Brazilianen zou betekenen dat het Braziliaanse talent Igor eenvoudiger over te nemen is. Het 16-jarige spelertje moet binnen afzienbare tijd een Italiaans paspoort krijgen en kan dan naar Rotterdam-Zuid komen. Feyenoord heeft hem al geruime tijd op het oog en insiders laten weten dat hij 'een zeer talentvolle speler' is.

Het is vervolgens de bedoeling dat Igor de tijd krijgt om te wennen aan Nederland en mag dan in jeugdelftallen van de Stadionclub ervaring op gaan doen. Dan is het afwachten wanneer Arne Slot, hoofdtrainer van Feyenoord, een beroep op hem wil doen.