Voorganger Koeman krijgt complimenten van Puig: Goede band met hem

Voorganger Koeman krijgt complimenten van Puig: "Goede band met hem"

06-07-2021 16:52
14

Het tijdperk-Quique Setién geldt niet als de meest succesvolle periode in de geschiedenis van FC Barcelona, maar Riqui Puig (tweede van rechts) bewaart goede herinneringen aan de opvolger van Ernesto Valverde en voorganger van Ronald Koeman. De 21-jarige middenvelder laat desgevraagd weten dat niet Koeman of Pep Guardiola, maar Setíen zijn favoriete trainer is.

De voormalig trainer van onder meer Real Betis trad begin 2020 aan in Camp Nou en kon in augustus van datzelfde jaar zijn biezen pakken, na een historische 8-2 nederlaag tegen Bayern München. Puig heeft echter prettig samengewerkt met Setién. "Vanwege de manier waarop hij over voetbal denkt en waarop hij met mij omging. Ik had een goede band met hem, hij heeft me veel geholpen en ik heb veel van hem geleerd", wordt hij geciteerd door Mundo Deportivo.

Zijn relatie met Koeman lijkt een stuk minder: Puig wordt al jarenlang gezien als één van de grootste pareltjes in Camp Nou, maar zat vorig seizoen vaker op de bank dan dat hij in het veld stond. De middenvelder is echter niet van plan om te vertrekken. "Áls ik al zou vertrekken, zou ik naar Manchester City gaan, vanwege hun voetbalfilosofie en de trainer (Guardiola, red.), die net zo over voetbal denkt als ik. Maar ik ben gelukkig hier en ik ben op dit moment niet van plan om te vertrekken."