Ten Hag over 'aantrekkelijke' Oranje-vacature: 'Kan niet, heb bij Ajax getekend'

Ten Hag over 'aantrekkelijke' Oranje-vacature: 'Kan niet, heb bij Ajax getekend'

06-07-2021 18:13 Laatste update: 18:31
96

Erik ten Hag heeft bevestigd dat hij geen belangstelling heeft voor de vacature bij de KNVB. De Ajax-trainer verlengde aan het einde van het vorige seizoen zijn contract en is – ook na het vertrek van bondscoach Frank de Boer – van plan om zijn club trouw te blijven.

De NOS meldde onlangs al dat Ten Hag niet beschikbaar is. De trainer zelf heeft dinsdag tegenover ESPN bevestigd dat er inderdaad geen transfer aan zit te komen. "Dat kan niet, want ik heb bij Ajax getekend", klonk het voorafgaand aan de oefenwedstrijd tegen Quick'20 in Ten Hags woonplaats Oldenzaal.

De tweevoudig dubbelwinnaar ziet bij Ajax nog voldoende uitdagingen, hoe verleidelijk een mogelijk bondscoachschap ook is. "Het is natuurlijk heel aantrekkelijk het Nederlands elftal, zeker omdat ik met 75 procent van de spelers die er zijn een verleden heb. Dat zijn hele goede spelers. Dus als dat een goed team vormt, kun je daar ontzettend veel mee bereiken. Dat zou heel aantrekkelijk zijn, maar dat kan niet, want ik ben bij Ajax", benadrukt Ten Hag.