Oefenstunt in Oldenzaal: amateurs van Quick '20 houden Ajax op gelijkspel

06-07-2021 19:56 Laatste update: 20:05
134

Quick'20 uit Oldenzaal heeft dinsdagavond gestunt tegen Ajax. De amateurclub uit de woonplaats van Erik ten Hag heeft een 1-1 gelijkspel uit het vuur gesleept tegen de regerend Eredivisie-kampioen.

Voor rust werd al duidelijk dat Ajax het niet cadeau zou krijgen. Pas vlak voor rust moest doelman Chiel ter Braak voor het eerst een doelpunt toestaan. Mohammed Kudus wist de ban te breken, na een eerste helft die lange tijd stil lag vanwege een blessure van Enric Llansana. De jonge verdediger kwam in botsing met keeper Jay Gorter en een tegenstander, werd minutenlang behandeld en werd uiteindelijk per brancard afgevoerd. Hoe het met de geboren Catalaan is, werd in de loop van de wedstrijd niet duidelijk.

Tijdens de tweede helft leek het aanblijven van Dusan Tadic – na rust gewisseld – lange tijd het meest opvallende wapenfeit te blijven. Tien minuten voor tijd kreeg de wedstrijd echter een onverwachte wending. Quick zette na balverlies van Kristian Hlynsson een counter in en Issy Wevers wist Remko Pasveer te verschalken: 1-1.

Ajax zette nog even aan voor een slotoffensief, maar de gastheren hielden stand. Ten Hag en de zijnen spelen later deze voorbereiding nog tegen SC Paderborn 07, Anderlecht en Bayern München. Op 7 augustus staat de Johan Cruijff Schaal-wedstrijd tegen PSV gepland.