'Als Cruijff van Ajax naar Feyenoord kan, denk ik: waarom zou dit niet kunnen?'

'Als Cruijff van Ajax naar Feyenoord kan, denk ik: waarom zou dit niet kunnen?'

06-07-2021 21:55
56

Jan Streuer vindt dat de felle reacties op de overstap van Robin Pröpper wat overdreven zijn. De technisch directeur van FC Twente stelt dat een transfer van Heracles Almelo naar de Enschedese club 'moet kunnen'.

De overstap van Pröpper zorgde voor woedende reacties onder de Heracles-supporters. "Pröpper was wel bang voor de reacties. Die zijn er natuurlijk ook altijd", vertelt Streuer daarover in gesprek met de clubkanalen van Twente. "Maar als Cruijff van Ajax naar Feyenoord kan en Wim Jansen ook, dan denk ik: waarom zou dit niet kunnen?"

"Natuurlijk is er teleurstelling bij fans als dit gebeurt, maar het is ook onderdeel van de sport", gaat Streuer verder. "Pröpper zat vijf jaar bij een club. Dan is het logisch dat hij een keer iets anders wil. Nu is hij toevallig bij FC Twente terechtgekomen, dat is dan een beetje vervelend voor hem."

Twente hoeft geen transfersom te betalen voor Pröpper, omdat zijn contract in Almelo afliep. De 27-jarige verdediger kwam uiteindelijk vijf seizoenen uit voor Heracles.