'Ik ben niet benaderd door KNVB, het heeft geen zin om er iets over te zeggen'

'Ik ben niet benaderd door KNVB, het heeft geen zin om er iets over te zeggen'

07-07-2021 09:30 Laatste update: 10:40
85

Dick Advocaat is nog niet benaderd door de KNVB en wil zolang dat niet gebeurd is ook niet speculeren over een derde termijn als bondscoach van het Nederlands elftal. Hij was al twee keer eerder bondscoach en een keer assistent.

Giovanni van Bronckhorst, Louis van Gaal en Henk ten Cate zijn de meest genoemde namen, maar ook Advocaat wordt zijdelings in verband gebracht met de KNVB. "Ik ben niet benaderd, dus het heeft geen zin om daar iets over te zeggen. Ik ga pas nadenken als ze bellen", zegt Advocaat bij De Oranjezomer.

Advocaat vindt niet dat de spelers van het Nederlands elftal inspraak moeten krijgen in wie de nieuwe bondscoach wordt. "Dat vind ik niet. Zeker na wat er nu gebeurd is. Zoveel kwaliteiten en minimaal presteren. De groep had echt veel kwaliteiten, maar dat is er niet uitgekomen."

Van Gaal maakte vorige week gehakt van de Oranje-spelers door ze 'een veredeld stelletje sterren' te noemen. "Hij had het niet moeten zeggen. Wat heeft het voor zin? Hij was daar voor de dames. Dat moet je zeggen als je voor de groep staat, niet op zo'n moment", zegt Advocaat.