Van den Brom shopt weer in Eredivisie: Willem II-uitblinker Trésor volgt Eiting

Van den Brom shopt weer in Eredivisie: Willem II-uitblinker Trésor volgt Eiting

07-07-2021 12:52 Laatste update: 13:44
38

Mike Trésor verlaat Willem II. De Tilburgse club bevestigt woensdagmiddag de overstap van de Belgische spelmaker naar Racing Genk, de club van trainer John van den Brom.

Trésor heeft in Genk zijn handtekening gezet onder een vierjarig contract. Hij speelde sinds 2019 voor Willem II, dat hem eerst huurde van NEC en later definitief overnam. In zijn eerste seizoen maakte Trésor veel indruk en was hij goed voor negen goals en zes assists in 23 wedstrijden. Vorig seizoen kon hij zijn hoge niveau, net als heel Willem II, niet vasthouden, maar kwam de aanvallende middenvelder toch nog tot twaalf assists.

'Een razendsnelle en dribbelsterke aanvaller die op meerdere posities voorin uit de voeten kan', zo omschrijft Genk hem op de clubsite. Met zijn verhuizing naar Belgié verzekert Trésor zich van Champions League-voetbal. Van den Brom leidde zijn ploeg afgelopen seizoen naar de tweede plaats in de Jupiler Pro League, achter kampioen Club Brugge. Met de transfer is naar verluidt 2,5 tot 3 miljoen euro gemoeid.

Van den Brom haalde vorige week Carel Eiting (Ajax) al naar Genk.