Problemen Engeland zijn psychologisch

"Problemen Engeland zijn psychologisch"

25-11-2007 15:31

In het Spaanse dagblad Marca heeft de Italiaan een column, hierin laat hij zich uit over de uitschakeling van de Engelsen: "Als coaches vragen wij ons af hoe het mogelijk is dat Engeland, met het arsenaal aan spelers waarover het kan beschikken, er niet in is geslaagd Euro 2008 te halen."

Capello vergelijkt Engeland in zijn column met Spanje: "Het Engelse team wint, evenals Spanje, relatief weinig als je kijkt naar de sterkte van de competities in die landen en het geld wat erin omgaat."

De ervaren oefenmeester weet inmiddels al wel waar de problemen liggen: "Hoe is het mogelijk dat klassevoetballers, als David Beckham en Michael Owen, zo matig opereren wanneer zij voor het nationale elftal uitkomen? Kennelijk brengt het nationale shirt veel druk met zich mee, zelfs voor de vedetten."

Psychologie is soms dan ook belangrijker voor een trainer dan tactische kennis: "Op dit gebied moet je als coach over psychologische kwaliteiten beschikken. Dat is belangrijker dan zaken als strategie, tactiek en techniek. Er is duidelijk sprake van een mentale barrière. Anders is hun uitschakeling niet uit te leggen", aldus Capello.