Rossini schiet Utrecht in slotfase langs NEC

25-11-2007 17:25

De statistieken beloofden vooraf een interessante confrontatie tussen een ploeg die aan vijf thuisduels één punt overhield en een ploeg die uit zes uitwedstrijden ook maar een puntje haalde. Bovendien had NEC in die uitduels nog geen doelpunt gemaakt.

Verdediger Jonas Olsson bracht daar zondag verandering in, hij kopte na ruim een kwartier spelen raak. Lang mocht NEC de voorsprong niet koesteren, middenvelder Gregoor van Dijk frommelde de bal twee minuten later langs NEC-doelman Gabor Babos, 1-1. Die stand stond bij rust nog steeds, hoewel beide teams best kansen kregen.

Fouten werden volop gemaakt, maar beide middenmoters zorgden wel voor een vermakelijk schouwspel. Zeker na rust was het een aaneenschakeling van kansen voor beide doelen. Lorenzo Davids verprutste een reuzenkans voor NEC, Robin Nelisse aarzelde aan de andere kant te lang waardoor ook hij een mogelijkheid onbenut liet. Davids nam revanche door na een paar heerlijke passeeracties van Jermain Lens van afstand in de kruising te schieten, Nelisse lukte dat later niet, hij trof de lat.

Voor de treffer van Davids had Leroy George Utrecht op voorsprong gezet, juist nadat NEC een paar kansen had gemist. Na de gelijkmaker van Davids bleven beide ploegen hardnekkig proberen af te rekenen met de gewraakte statistieken. Een minuut voor het aflopen van de officiële speeltijd slaagde Utrecht daar nog net in. Invaller Giuseppe Rossini kopte raak, 3-2. NEC moet nog even blijven wachten op de eerste overwinning in een wedstrijd buiten Nijmegen.